menu
Tillbaka

FORCE

Home collection cutting meat on mobile preparation kitchen
Tips för tillagning på FORCE™ keyboard_arrow_down

Ojämn tillagning. Bränt på kanterna och sjuder i mitten.keyboard_arrow_down

Området längst fram och på sidorna kan optimalt användas som vilozoner, medan mitten är där som värmen är starkast.

Finns det extratillbehör?keyboard_arrow_down

Ja. Du kan få en överblick över tillgängliga extratillbehör här.

Ska jag grilla med öppet eller stängt lock?keyboard_arrow_down

FURNACE och FORCE är utformade för att användas både med och utan lock. De är tillräckligt kraftiga för att grilla med öppet lock samt ge dig alla fördelarna med snabb uppvärmning med stängt lock. Kom ihåg att förvärma grillen i ca 5 minuter (beroende på väderförhållande), innan grillen tas i bruk varje gång.

Läs mer om FORCE™ keyboard_arrow_down

Hur ska jag förvara min grill?keyboard_arrow_down

När grillen inte används, bör den förvaras på en väl skyddad plats. För mest optimala skydd, rekommenderar vi, att grillen täcks med ett Everdure by Heston Blumenthal skyddsöverdrag.

Hur ofta ska grillen rengöras?keyboard_arrow_down

När grillen har svalnat, behöver du bara torka av den. Vi rekommenderar att rengöra din grill efter varje användning, men undvik att använda rengöringsmedel med slipande eller frätande effekt, då detta kan skada den skyddande beläggningen på gallren och grillen. För att göra rengöringen lättare är brännkammaren designad med minimala vinklar och vrår, som kan fånga upp fett. Du kan också smörja in gallret med olja före och efter användning för att förhindra att maten fastnar.

Hur rengör jag mina grillgaller?keyboard_arrow_down

Använd vatten och såpa tillsammans med en svamp / stålull. Vid envis smuts kan man lägga gallren i blöt i såpvatten. Borsta dem sedan rena med en lämplig borste. Observera: kom ihåg att rengöra längs med gallren och inte på tvären av dem.

Kan jag använda fosforbaserat rengöringsmedel på mina grillgaller?keyboard_arrow_down

Undvik att använda fosforbaserade rengöringsmedel, då gallren är porslinsemaljerade gjutjärnsgaller. Porslinsemalj tillverkas vid temperaturer på 750 och 850°C. Pulvret smälter, flyter och härdar därefter till en jämn och hållbar porslinsbeläggning. Om dina porslinsemaljerade galler är väldigt smutsiga, kan du prova att använda en bakpulverlösning på dem. Blanda en halv kopp (90 g) bakpulver med 1/4 kopp (59 ml) varmt vatten. Stryk på blandningen på grillgallren. Vänta i 20 minuter, och rengör därefter med en mjuk grillborste, Se till, att du får bort bakpulverlösningen helt, innan grillen används igen, och rengör borsten, när du är klar. Gallren kan tas av och läggas i blöt över natten, varefter de sköljs/borstas av.

Håller skyddsöverdraget min grill torr?keyboard_arrow_down

Vårt skyddsöverdrag är vattentätt och tillverkat av slitstarkt 425 gsm UV-beskyddande material. Var uppmärksam på. att fukt/kondens kan uppstå mellan grill och skyddsöverdrag beroende på klimatet och placeringen.

Hur rengör jag under brännare / tändning?keyboard_arrow_down

Varmt såpvatten rekommenderas. För envis fett och olja, kan en maskindisktablett lösas upp i varmt vatten och användas för rengöring.

Hur grillar jag med stängt lock?keyboard_arrow_down

FURNACE är utrustad med tre brännare och FORCE med två brännare. Tekniken för konvektionstillagning är därför lite annorlunda, men vetenskapen är densamma.Idén med konvektionstillagning är långsam tillagning vid låga temperaturer. När locket är stängt, rekommenderar vi, att endast ha en brännare tänd på låg eller medium temperatur (beroende på vädret). Placera maten över de släckta brännarna, detta kommer att generera en 360 grader varm luftgenomströmning omkring maten, utan risk för, att det blir bränt på undersidan (indirekt grillning). Kom ihåg att aldrig ha brännarna inställda på hög värme i mer än 5 minuter, om du grillar med öppet lock. Grillen blir överupphettad.

Hur underhåller jag den blanka lackytan?keyboard_arrow_down

Vi rekommenderar att lock och utsidan av grillen rengörs med en mikrofibertrasa innan första användning och därefter regelbundet. På grund av den kraftiga värmen, kan det i sällsynta fall bli förändringar i lackfinishen. För att undvika detta ber vi dig följa dessa anvisningar. Försök aldrig rengöra grillen, när den används. Låt alltid grillen svalna, innan den rengörs. När grillen är helt nerkyld, stryk på lite bilvårdsmedel (lackpolering) på toppen av locket. Polera locket försiktigt med en mikrofibertrasa. Detta återskapar den vackra, blanka ytan.

Ska jag använda lavasten eller flamspridare?keyboard_arrow_down

Nej. Grillarna har integrerad flamspridare. Detta förhindrar olja och saft att droppa direkt ner på brännaren, varvid risken för stickflammor minskar.

Kan jag använda naturgas?keyboard_arrow_down

Nej. Använd endast flaskgas.

Kan grillplattor och galler rengöras i diskmaskin?keyboard_arrow_down

Grillplattor och galler till FURNACE och FORCE är porslinsemaljerade (vilket hjälper till att hålla värmen, samt motverkar att mat hänger fast på ytan. Maskindiskmedel kan bryta ner emaljen över tid. Därför kan vi inte rekommendera, att grillplattor eller galler diskas i diskmaskin. Använd varmt vatten och ett icke-slipande rengöringsmedel för rengöring av grillplattor och galler.

Är det nödvändigt att använda ett skyddsöverdrag?keyboard_arrow_down

Trots att FURNACE och FORCE är tillverkade av helgjutet aluminium (som inte rostar), rekommenderar vi alltid att använda ett Everdure by Heston Blumenthal-skyddsöverdrag för att skydda lackytan mot solblekningen eller UV-skador.

Jag har sett bilder av ett rotisserie till Furnace och Force, är detta tillgängligt?keyboard_arrow_down

Ja. Se under extratillbehör här på sidan.

Hur rengör jag min teppanyaki-platta?keyboard_arrow_down

Fastbränd mat och fett skrapas av med en grillborste. Detta görs varje gång teppanyaki-plattan har använts för att förhindra ansamling av bränd mat. Var noga med att borsta längs kornen så att plattan inte skadas. Vi rekommenderar att plattan smörjs med olja efter rengöring, vilket minskar fastbränd mat samt förhindrar rostbildning.

Förvärmning av Force/Furnacekeyboard_arrow_down

Vid förvärmning ska grillen värmas till min. 300 – 350°C med alla brännare inställda på hög värme. Därefter sprids värmen om locket står öppet. Därför rekommenderar vi att locket stängs med jämna mellanrum. Observera att temperaturmätaren inte anger grillens temperatur utan lufttemperaturen under locket. När grillen är tillräckligt uppvärmd lägg på köttet och locket stängs i två minuter. Öppna sedan locket och vänd maten. Denna process följs tills maten har nått önskad tillagning: röd, medium eller genomstekt. Om du grillar med locket öppet rekommenderar vi att du grillar på galler och inte på grillplattan.

Hur tillagar jag pizza på Force eller Furnace?keyboard_arrow_down

Placera en pizzasten på ett grillgaller och ställ brännarna på hög värme. Låt temperaturen stiga. Placera försiktigt pizzan på den varma pizzastenen och stäng locket i 2 minuter. Öppna locket och kontrollera om pizzan är färdigbakad, om botten är brun och spröd. Baka lite längre, om nödvändigt. Använd en pizzaspade för att ta bort pizzan från pizzastenen.

Ska man använda grillplatta eller grillgaller, när man grillar/steker?keyboard_arrow_down

Stekning görs bäst på grillgaller, då det ger bättre luftcirkulation runt köttet, och fettet droppar bort från köttet. Värm grillen i 5 minuter med locket stängt. När grillen har nått en temperatur på 180 grader, öppnas locket, och maten placeras på grillgallret. Stäng locket, och sänk till låg värme. Notera att temperaturen i grillen är beroende på omgivande temperatur och blåst. Justera därför värmen därefter, och håll ett öga på maten, så den inte översteks.

Kan jag använda metallredskap på min grill?keyboard_arrow_down

Manualen rekommenderar inte att du använder metallredskap, då det är risk för att repa ytan på gjutjärnsgallren. Var därför extra försiktig, om du använder metallredskap. Undvik att skära i köttet eller att skrapa med metallredskap på gallren.

Det är rost på insidan av min Furnace/Force, och det har bildats en vit dammig yta. Vad är det?keyboard_arrow_down

Detta kan uppstå, om det kommer fukt på insidan av grillen. Om grillen lämnas med locket öppet, när den inte används. Grillen är tillverkad av metall, och kan rengöras med metallpolish.

Oljebehandling av grillgallerkeyboard_arrow_down

Ta bort gallren och rengör dem med varmt vatten med ett neutralt rengöringsmedel. Skölj dem ordentligt och sätt tillbaka dem i grillen. Sätt på alla brännare och stäng locket. Låt grillen värmas upp i 5 minuter. Öppna sedan locket. Smörj grillgallren med 50 ml vegetabilisk olja. Upprepa denna process och se till att brännarna är på hög värme så att oljan bränns bort helt. Stäng locket och låt temperaturen nå 250°C. Stäng av gasen, öppna locket och applicera lite mer olja. Låt grillen svalna helt om ingen mat ska tillagas. Kom ihåg att lägga över skyddsöverdraget på grillen när den har svalnat helt.

Montering av galler och plattor på Forcekeyboard_arrow_down

Du bestämmer själv om grillgaller placeras till höger eller vänster. De är designade för att passa på båda sidor. Om du har/köper en mittplatta, se till att den är placerad med fingerhålen högst upp. På detta sätt rinner inget överflödigt fett eller olja genom de två hålen.

Varför har brännarna en väldigt liten flamma?keyboard_arrow_down

Flammorna har inte alltid samma storlek, men detta har ingen betydelse för effekten på grillen.

Problemlösning FORCE™ keyboard_arrow_down

Vad gör jag, om något går sönder?keyboard_arrow_down

Kontakta butiken, där du köpt grillen.

Etiketterna på grillens sidobord är på väg att falla av. Vad ska jag göra?keyboard_arrow_down

Följ instruktionerna i manualen för rengöring av grillens sidobord. På det sättet undviker du, att etiketterna faller av. Var noga med att grillen är helt avkyld, och använd därefter varmt vatten med ett neutralt rengöringsmedel samt en mjuk trasa. Undvik att skrubba på etiketterna.