menu

Thai red coconut curry

Thai red coconut curry

Beginner

4 portioner

Ingredienser

Röd chilipasta

  • 90 g färsk ingefära, skalad
  • 30 g citrongräs
  • 12 g Thai Bird’s eye chili
  • 60 g röd chili
  • 30 g vitlök, skalad
  • 1 Kaffer limeblad
  • 1/2 tsk salt

Kyckling

  • 50 g salt
  • 8 små kycklingfiléer utan skinn
  • 4 tsk röd chilipasta

Röd curry

  • 10 g druvkärnolja
  • 75 g röd chilipasta
  • 100 g vitlök, skalad och skivad
  • 10 g röd chili, skuren i skivor
  • 400 g grillad kyckling
  • 400 g kokosmjölk
  • 1 stjälk citrongräs
  • 2 Kaffir lime blad
  • 3 gröna kardemummakapslar
  • 1 stjärnanis
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk fisksås
  • 2 tsk vit soja
  • 100 g färska ärtor
  • Saften från 1 lime

Recept

Röd chilipasta
Blanda alla ingredienser i på hastighet tills blandningen är mjuk och jämn. Ställ sedan åt sidan.

Kycklingen
Lös upp saltet i 1 liter vatten på låg värme och låt svalna. Lägg kycklingen i den kylda saltlagen i en behållare. Täck över och ställ i kylen i 5 timmar. Ta bort kycklingen från saltlagen och klappa den torr. Smörj kycklingen med röd chilipasta (spara 75 g till senare användning) och lägg tillbaka den i kylen i 40 minuter.

Förvärm din Force eller Furnace och grilla kycklingen på hög värme. Ta bort kycklingen från grillen och ställ den åt sidan.

Placera en stor gryta på grillen på medelvärme. Tillsätt druvkärnolja och värm den röda chilipastan i 2-3 minuter. Tillsätt sedan lök och röd chili och stek tills den är mjuk. Tillsätt sedan kycklingen och häll i kokosmjölken, krossa citrongrässtjälken och tillsätt den i grytan tillsammans med lime, kardemumma, stjärnanis, lagerblad, fisksås och vit soja. Låt det sjuda i 1-2 timmar utan lock.

Blanchera de färska ärtorna i 1-2 minuter, i en kastrull med kokande vatten. Efter blancheringen hälls de i en skål med isvatten. Tillsätt ärtorna i rätten mot slutet av tillagningen.

Krydda med limejuice och extra fisksås efter smak.