menu

Spicy kycklingsandwich

Spicy chicken club sandwich

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

Marinad

  • 4 kycklinglår
  • 6 g thailandsk Bird’s Eye, ta ut kärnor och finhacka
  • 60 g sagyejeol ssamjang
  • 2 stor vitlök, skalad och finhackad
  • 50 g vitvinsvinäger
  • 2 g fint salt
  • XX tsk fisksås
  • 1 msk sesamolja

Gochujang majonnäs

  • 1 äggula
  • 10 g vit soja
  • 50 g gochujang
  • 5 g risvinäger
  • 3 g senap från Dijon
  • 200 g druvkärnolja

Tillagning och servering

  • Tillagade kycklinglår
  • 16 skivor bacon
  • 12 skivor fullkornsbröd
  • Osaltat smör (2 msk Vardera)
  • 16 skivor tomat
  • Sallad
  • Gochujangmajonnäs
  • Kycklingskinn
  • Tandpetare för servering

Recept

Ta bort skinnet försiktigt från kycklinglåren. Spara skinnet för senare användning.

Blanda de andra ingredienserna till marinaden och häll över kycklingen. Lägg den i kylen över natten.

Förvärm ugnen till 165°C. Placera kycklingskinnet mellan två bakplåtar. Tillaga i 10 – 20 minuter tills skinnen är sprött och brunt. Sätt åt sidan.

Majonnäs

Vispa äggulor, soja, gochujang, vinäger och senap i en liten skål. Tillsätt druvkärnoljan långsamt och vispa tills blandningen har tjocknat och är helt emulgerad. Tillsätt lite mer av den vita sojan för att späda ut vid behov. Ställ åt sidan.

Värm upp grillen. Ta bort kycklinglåren från marinaden och låt överflödig marinad rinna av. Krydda med salt och grilla tills de är klara. Efter tillagningen, låt dem vila i 10 minuter innan du skär dem i lämpliga bitar.

Tillaga baconskivorna på grillen.

Rosta brödet medan kycklingen vilar. Bred smör på 8 av de 12 skivorna bröd på ena sidan och på båda sidor av de återstående 4 skivorna (dessa 4 är mittbrödet).

För att göra varje smörgås, lägg en bit bröd med smörsidan uppåt, lägg baconskivor följt av grillade kycklinglårbitar på brödet. Bred på 1-2 msk gochujang majonnäs på båda sidor av mittbrödet och lägg det ovanpå kycklingen.

Lägg tomatskivorna ovanpå mittbrödet, följt av sallad och sedan det krispiga kycklingskinnet. Avsluta med den sista biten bröd, med smörsidan nedåt.

Dela smörgåsen diagonalt och använd 1-2 matspett för att hålla den på plats.