Pulled beef sandwich
Pulled beef sandwich
Skriv ut receptIngredienser
BBQ sås
- 15 g jordnöts- eller druvkärnolja
- 3 vitlöksklyftor, skalade och finhackade
- 1 bananschalottenlök, skalad och finhackad
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk.stött kryddpeppar
- 1 tsk senapspulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk rökt paprika
- 210 g tomatpuré
- 100 g äppelcidervinäger
- 120 g sockerrör
- 1 msk Worcestershiresås
- 1 msk ljus sirap
- 1 tsk. salt
- 1 tsk svartpeppar
Short Ribs
- 4 x short ribs, cirka 1,5 kg
- 2 morötter, skalade och hackade
- 1 purjolök, hackad
- 2 bananschalottenlökar, skalade och hackade
- 2 blekselleri, hackad
- 1000 g nötkött
- 16 g torkad ancho chili
- 2 vitlöksklyftor, skalade och pressade
- 1 tsk Worcestershiresås
- 1 tsk paprika
- 6 vita pepparkorn
- 1 tsk krossad chili
- 1 tsk mald ingefära
- 1 tsk senapspulver
- 10 g salt
- BBQ sås
- Brioche hamburgerbröd
Recept
BBQ sås
Värm oljan i en panna på medelvärme. Tillsätt vitlök och schalottenlök och stek tills den är mjuk (ca 7 minuter). Tillsätt de torra kryddorna och fortsätt tillagningen i 2 minuter under omrörning för att blanda dem. Tillsätt resten av ingredienserna och tillaga i 20 minuter. Häll innehållet i pannan i en mixer och blanda i ca. 30 sekunder tills blandningen är jämn och jämn. Sikta blandningen genom en fin sil och låt svalna. Förvara i en lufttät behållare i kylskåpet tills den ska användas.
For the Short Ribs
Lägg lite olja i botten av en tryckkokare. När oljan är varm, tillsätt short ribs. När köttet är brunt på alla sidor, ta det ur pannan och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja, tillsätt sedan grönsakerna och tillaga tills de är mjuka och karamelliserade. Tillsätt lite fond. Tillsätt chili, vitlök, Worcestershiresås, kryddor, senapspulver och salt i pannan. Lägg tillbaka short ribs i pannan. Sätt på locket och ställ in på maximalt tryck. Tillaga i 90 minuter. Efter 90 minuter avslutas tillagningen. Låt pannan svalna innan du öppnar locket. Låt dina short ribs svalna i vätskan i pannan. Sprid grillsås på 4 bitar film och placera dina short ribs i mitten. Bred grillsås på köttet, packa in dem väl och lägg dem i kylen i min. 12 timmar och högst 48 timmar. Strax innan servering packar du upp köttet och grillar på en varm grill i 4-5 minuter. Pensla med grillsås.
Serveras med Brioche hamburgerbröd och tillbehör efter smak.