Hotwings
Hotwings
Skriv ut receptIngredienser
Sås
- 500 g kycklingfond
- 100 g vitt socker
- 100 g risvinsvinäger
- 200 g tomatketchup
- 1 msk svampketchup
- 1 msk Worcestershiresås
- 1 msk sesamolja
- 1 msk Tabasco pepparsås, efter smak
- 2 tsk cayennepeppar
Ostdipp
- 300 g blåmögelost
- 300 ml creme fraiche
Hotwings
- Saft från 4 limefrukter
- 2 tsk salt
- 4 msk olja
- 1 kg kycklingvingar
- 50 g rostade sesamfrö
- Selleri, sköljd och skuren i stavar
Recept
Sås
Värm kycklingfonden i en gryta på medelvärme och reducera, tills den väger ca 150 g. I en annan kastrull karamelliseras sockret. Tillsätt långsamt risvinsvinägern till sockret och vispa tills karamellen är upplöst. Tillsätt övriga ingredienser och vispa, tills de är väl blandade.
Ostdipp
Ta bort kanten från osten och skär den i små tärningar. Lägg ost och creme fraiche i en skål. Mixa med en stavmixer tills ostdippen är mjuk och smidig. Häll den i en liten behållare, och sätt den i kylskåpet.
Hotwings
Innan grillningen marineras kycklingen i limesaft, salt och olja. Var noga med att blanda noggrant så all kyckling marineras. Täck över och sätt i kylskåpet i 45 minuter.
Placera kycklingvingarna på en förvärmd grill och grilla dem i ca 20-25 minuter. Vänd dem ofta – gärna efter 2-3 minuter. Lägg vingarna i skålen med såsen och blanda väl, tills de är helt täckta av ett tjockt lager sås. Ta nu upp dina hotwings och placera dem i en ren skål, och strö över de rostade sesamfröna. Servera tillsammans med den resterande såsen, ostdipp och selleri.