menu

Honungsglaserad lammstek

Honey red wine vinegar rotisserie lamb

Intermediate

8 portioner

Ingredienser

Marinad

  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 20 g persilja
  • 2 tsk dragon
  • 2 vitlöksklyftor, skalade
  • 1 tsk fänkålspollen
  • 50 g olivolja
  • 2 tsk. salt
  • 1 benfri lammstek
  • 50 g honung

Grönsaker

  • 2 buntar färsk fänkål
  • 12 små morötter
  • 100 g osaltat smör

Recept

Rosta stjärnanis och fänkålsfrön i en varm, torr stekpanna tills de är väldoftande. Ta bort dem från värmen och låt svalna lite. Mal blandningen med en mortel och en mortelstöt eller kryddkvarn. Blanda persilja, dragon, vitlök, stjärnanis och fänkålsblandningen och fänkålspollen Blanda på låg hastighet och tillsätt långsamt olja Blanda tills blandningen är mjuk och jämn. Smaka av med salt.

Placera lammsteken på en skärbräda och öppna den så att den ligger plant mot skärbrädan. Gnid in marinaden på alla sidor av köttet. Lägg den i en sluten behållare och lägg den i kylen i 24 timmar.

Ta ut köttet ur kylen och rulla ihop det. Använd steksnöre för att hålla fast det. Montera på grillspett och fäst med Cliplock Forks ™.

Fyll kol i brickan på HUB-grillen – följ vid behov instruktionerna i bruksanvisningen och tryck på den elektroniska tändningsknappen. Montera spettet på högsta inställningen och tryck också på rotisserieknappen på grillens framsida.

Tillsätt kol efter behov under tillagningstiden (3-4 timmar). Smörj in köttet med honung under tillagningen. Använd en stektermometer. Köttet måste ha en kärntemperatur på 56°C. Det kan vara en fördel att fördela / flytta kolet under tillagningen.

När den önskade temperaturen har uppnåtts tas köttet av rotisseriet och lindas i aluminiumfolie. Låt det vila på ett galler i 30 minuter. Medan det vilar färdiglagas köttet och uppnår en kärntemperatur på ca. 60°C

Skär upp fänkålen (ca 1 cm tjock) och dela morötterna.

Spara fänkålen till senare då den ska grillas. Lägg morötter och smör i en kastrull och värm på medelvärme under lock. Morötterna bör kokas tills de är al dente. Medan lammet vilar, grilla fänkål och morötter. Bred ut smör på morötterna. Servera grönsakerna på ett fat och lägg köttet ovanpå.