menu

Hestons ultimata biff

Hestons ultimate steak recipe

Beginner

4 portioner

Ingredienser

1 biff per portion

Guasacaca

  • 50 g lök, skalad och hackad
  • 230 g grön paprika
  • 450 g mogen avokado, skala och ta bort kärnan
  • 10 g vitlök, skalad och hackad
  • 30 g persilja
  • 80 g vitvinsvinäger
  • 20 g färsk koriander
  • 6 g salt
  • 200 g olivolja

 

Chimichurri

  • 50 g röda jalapenos
  • 30 g vitvinsvinäger
  • 30 g myntablad
  • 10 g färsk koriander
  • 10 g färsk basilika
  • 20 g färsk dragon
  • 60 g persilja
  • 5 g vitlöksklyfta, skalad
  • 6 g salt
  • 120 g olivolja

Recept

Guasacaca
Blanda alla ingredienser tills blandningen är jämn. Häll sedan i en lufttät behållare.

Chimichurri
Blanda alla ingredienser till en fin grov konsistens. Häll sedan i en lufttät behållare och lägg i kylen tills det ska användas.

Biffar
Förvärm grillen, låt den bli mycket varm. Krydda biffarna (ribeye) på båda sidorna. Grilla biffarna och vänd dem var 15:e sekund. En biff på 2 cm tar cirka 2 minuter för att nå medium. Placera stektermometern i den tjockaste delen av köttet. Köttet måste tas av grillen ca. 5 grader innan det når önskad temperatur. Biffen tillagas fortfarande efter att den tagits bort från värmen. Placera biffarna på ett galler och låt dem vila i 5 minuter innan de serveras. Detta gör att restvärmen kan avsluta tillagningen och låta fibrerna i köttet slappna av, vilket håller saften bättre i köttet. Serveras med Guasacaca och Chimichurri.