Hestons ultimata biff
Hestons ultimata biff
Skriv ut receptIngredienser
1 biff per portion
Guasacaca
- 50 g lök, skalad och hackad
- 230 g grön paprika
- 450 g mogen avokado, skala och ta bort kärnan
- 10 g vitlök, skalad och hackad
- 30 g persilja
- 80 g vitvinsvinäger
- 20 g färsk koriander
- 6 g salt
- 200 g olivolja
Chimichurri
- 50 g röda jalapenos
- 30 g vitvinsvinäger
- 30 g myntablad
- 10 g färsk koriander
- 10 g färsk basilika
- 20 g färsk dragon
- 60 g persilja
- 5 g vitlöksklyfta, skalad
- 6 g salt
- 120 g olivolja
Recept
Guasacaca
Blanda alla ingredienser tills blandningen är jämn. Häll sedan i en lufttät behållare.
Chimichurri
Blanda alla ingredienser till en fin grov konsistens. Häll sedan i en lufttät behållare och lägg i kylen tills det ska användas.
Biffar
Förvärm grillen, låt den bli mycket varm. Krydda biffarna (ribeye) på båda sidorna. Grilla biffarna och vänd dem var 15:e sekund. En biff på 2 cm tar cirka 2 minuter för att nå medium. Placera stektermometern i den tjockaste delen av köttet. Köttet måste tas av grillen ca. 5 grader innan det når önskad temperatur. Biffen tillagas fortfarande efter att den tagits bort från värmen. Placera biffarna på ett galler och låt dem vila i 5 minuter innan de serveras. Detta gör att restvärmen kan avsluta tillagningen och låta fibrerna i köttet slappna av, vilket håller saften bättre i köttet. Serveras med Guasacaca och Chimichurri.