menu

Hestons cheeseburger

Heston's cheeseburger recipe

Beginner

4 portioner

Ingredienser

  • 50 g tomatketchup
  • 75 g majonnäs
  • 2 tsk fransk, klassisk gul senap
  • 4 hamburgare av nötkött
  • 1 msk olivolja
  • 4 skivor ost
  • 4 inlagda gurkor, halverade på längden
  • 4 Brioche Burger bullar
  • 2 tomater, skurna i skivor
  • 1 lök, skuren i tunna skivor
  • Salladsblad

Recept

Blanda ketchup, majonnäs och gul senap i en skål. Lägg åt sidan. Smörj varje hamburgare med lite olja och grilla dem. Se till att vända dem ofta – helst var 15-20 sekund. När du har vänt dem för sista gången, lägg en skiva ost ovanpå varje hamburgare så att den kan smälta de sista 15-20 sekunderna. Låt hamburgarna vila på ett galler. Grilla de inlagda gurkorna med den skurna sidan nedåt i cirka 90 sekunder.

Servering
Bred såsen på brödet, lägg salladen och hamburgaren på den nedre halvan av varje bulle. Tillsätt tomat- och lökskivor och gurka. Stäng hamburgaren med den övre halvan av bullen.