Grillkyckling deluxe med nya potatis
Grillkyckling deluxe med nya potatis
Skriv ut receptIngredienser
- 1 ekologisk frigående kyckling
- 3 ekologiska citroner
- Färska kryddor
- Olivolja
- Vitlök
- Salt och peppar
- 800 g nypotatis
Recept
Badda kycklingen torr och fyll den med örter och citrontärningar. Sätt den på rotisseriet och säkra den med de medföljande krokarna. Grilla den i cirka 60 minuter – De första 45 minuterna på cirka 200 grader och sista 15 minuterna på 250 grader. De sista 15 minuterna penslas kycklingen kontinuerligt med en blandning av olja, vitlök, salt/peppar och färska kryddörter Här är det bra att lägga en grillbricka under kycklingen för att undvika flammor och onödig rengöring av grillen efteråt .Med Furnace gasgrill från Everdure by Heston Blumenthal, kan du köpa till ett helautomatiskt rotisserie, vilket säkerställer en jämn värmefördelning så att du får krispigt skinn på hela kycklingen.
Förkoka potatisarna i saltat vatten i 10-15 minuter (tills de är nästan färdiga) och skär dem sedan i bitar. Lägg dem på en grillbricka och droppa över olja, salt, peppar och kryddörter. Ge dem sedan 10 minuter på grillen på full värme så att de steks krispiga. Kom ihåg att vända kontinuerligt.
Dela kycklingen i önskade bitar och servera med krispiga potatisar och färsk örtdressing.