Grillade rödräkor i kryddad tomatmarinad
Grillade rödräkor i kryddad tomatmarinad
Skriv ut receptIngredienser
Räkor
- 8-12 stora rödräkor (från din lokala fiskhandlare)
Marinad
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk olivolja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. curry
- 1 tsk torkad chili
- 1 tsk socker
- 1 grovt riven vitlök
- Saften av en halv apelsin
- Lite rivet citronskal
- Salt och peppar
Garnityr
- 1 hel grillad citron
Recept
Om du använder frusna räkor, var noga med att tina dem helt innan du tillagar mat.
Börja med att göra din marinad. Riv vitlök och citronskal fint, blanda alla ingredienserna i en skål och rör om. Använd en vass kniv, och skär ett snitt längs ryggen på de upptinade räkorna. Lägg räkorna i marinaden och vänd dem väl så att marinaden fördelas och smaken tränger in i räkorna. Låt dem ligga i marinaden i minst 30 minuter (men helst några timmar i kylen) innan de läggs på grillen.
Grilla räkorna i två minuter på varje sida på hög, direkt värme. Med 4K-kolgrillen från Everdure av Heston Blumenthal kan du med hjälp av det exakta airflow-systemet säkerställa en perfekt temperatur. Räkorna får gärna ha lite bränd färg. Skär en citron i hälften och grilla den med insidan nedåt. Servera räkorna på ett fat med den grillade citronen.