menu

Grillade babybläckfiskar med pannbröd

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

  • 3-4 babybläckfiskar per person (köpt fryst i fiskbutiken/matbutiken)
  • 2 dl bra olivolja
  • 1 ekologisk citron
  • Färska kryddor
  • Vitlök
  • Salt och peppar
  • 400 gram pizza-/bulldeg

Recept

Skölj citronen och skär halva i tärningar och resten i båtar (behåll skalet på). Skölj bläckfisken och marinera dem i oljan tillsammans med hackad vitlök, grovsalt, peppar, örter och citrontärningarna. Sätt bläckfisken på spett.

Häll oljeblandningen i en kastrull och koka upp (det blir en utsökt dipp för både det nybakade brödet och den lilla krispiga bläckfisken).

Banka till den färdiga degen till två platta bröd, som steks i cirka 5 minuter på vardera sidan i olja med mycket salt och lite kryddor i en stekpanna direkt på grillen.

Bläckfiskspetten grillas i 5-6 minuter och vänds ofta så att de inte bränner fast på gallret.

Servera dem på grillspett med en skål med lite citron/vitlökolja, en citronbåt och det nybakade brödet.