Grillade babybläckfiskar med pannbröd
Grillade babybläckfiskar med pannbröd
Skriv ut receptIngredienser
- 3-4 babybläckfiskar per person (köpt fryst i fiskbutiken/matbutiken)
- 2 dl bra olivolja
- 1 ekologisk citron
- Färska kryddor
- Vitlök
- Salt och peppar
- 400 gram pizza-/bulldeg
Recept
Skölj citronen och skär halva i tärningar och resten i båtar (behåll skalet på). Skölj bläckfisken och marinera dem i oljan tillsammans med hackad vitlök, grovsalt, peppar, örter och citrontärningarna. Sätt bläckfisken på spett.
Häll oljeblandningen i en kastrull och koka upp (det blir en utsökt dipp för både det nybakade brödet och den lilla krispiga bläckfisken).
Banka till den färdiga degen till två platta bröd, som steks i cirka 5 minuter på vardera sidan i olja med mycket salt och lite kryddor i en stekpanna direkt på grillen.
Bläckfiskspetten grillas i 5-6 minuter och vänds ofta så att de inte bränner fast på gallret.
Servera dem på grillspett med en skål med lite citron/vitlökolja, en citronbåt och det nybakade brödet.