menu

Grillad spetskålsallad med yoghurtmyntadressing

Intermediate

4 portioner

Ingredienser

Till spetskålen

  • 2 hela gröna spetskål
  • Olja till pensling
  • Salt och peppar

 

Till dressingen

  • 3 dl dränerad yoghurt
  • Saften av en halv citron
  • En handfull färsk mynta
  • Salt och peppar

Recept

Ta bort de yttre bladen på spetskålen och dela dem i längdriktningen i fyra delar så att stjälken fortfarande håller ihop bladen. De penslas med lite olja (eventuellt samma blandning med lite salt/peppar/vitlök) och grillas i ca 5 minuter på var och en av de skurna sidorna tills de har fått en bra grillfärg.

Dränera yoghurten i en timme innan du använder den och hacka den färska myntan fint. Blanda den och resten av ingredienserna i yoghurten och häll den över den tillagade spetskålen vid servering. För extra crunch och sommarsmak kan du grilla ett par sparris tillsammans med spetskålen – det passar utmärkt med den färska dressingen.