Grillad spetskålsallad med yoghurtmyntadressing
Grillad spetskålsallad med yoghurtmyntadressing
Skriv ut receptIngredienser
Till spetskålen
- 2 hela gröna spetskål
- Olja till pensling
- Salt och peppar
Till dressingen
- 3 dl dränerad yoghurt
- Saften av en halv citron
- En handfull färsk mynta
- Salt och peppar
Recept
Ta bort de yttre bladen på spetskålen och dela dem i längdriktningen i fyra delar så att stjälken fortfarande håller ihop bladen. De penslas med lite olja (eventuellt samma blandning med lite salt/peppar/vitlök) och grillas i ca 5 minuter på var och en av de skurna sidorna tills de har fått en bra grillfärg.
Dränera yoghurten i en timme innan du använder den och hacka den färska myntan fint. Blanda den och resten av ingredienserna i yoghurten och häll den över den tillagade spetskålen vid servering. För extra crunch och sommarsmak kan du grilla ett par sparris tillsammans med spetskålen – det passar utmärkt med den färska dressingen.