En papillote med torsk, citron och dukkah
En papillote med torsk, citron och dukkah
Skriv ut receptIngredienser
Fiskpaket
- 400 g långfisk (torsk eller annan vit fisk kan också användas)
- 1/2 citron
- Lite olivolja
- Salt och peppar
Dukkah
- En stor handfull blandade nötter och frön (mandlar, hasselnötter, pistaschnötter, pumpafrön och/eller solrosfrön – allt kan användas)
- 1 tsk hela korianderfrön
- 1 tsk hela spiskumminfrön
- 1 tsk hela fänkålsfrön
- 1 tsk chili
- 1 tsk sumac-krydda
- Salt och peppar
Recept
Fiskpaketen
Skär fisken i fyra bitar och placera dem var och en på en stor bit foliepapper, så du gör ett paket per person. Häll olivolja, salt och peppar över fisken och lägg några tunna citronskivor på toppen. Packa in den ordentligt i folien och lägg dem redo att placeras på grillen.
Placera förpackningarna direkt på grillen – helst vid sidan så att de inte får för mycket direkt värme. Grilla dem i 3-4 minuter tills fisken är färdiglagad. Öppna förpackningarna strax före servering och strö över dukkah och färskpressad citronsaft.
Dukkah
Häll alla ingredienser i en kastrull och rosta dem på medium värme i ca. 10 minuter. Rör om ofta så att det inte bränner fast. Det ska gärna dofta lite och ta färg så kryddorna rostas igenom och utveckla massor av arom och smak. Låt det svalna och mixa i en miniblender, tills du fått ett grovt pulver.
Öppna förpackningarna strax före servering och strö över den nygjorda dukkahen och den nypressade citronsaften.