menu

Chili-hummer

Chilli lobster

Beginner

Ingredienser

Vaniljmajonnäs

  • 1 äggula (L/XL)
  • 1 ägg (L/XL)
  • 15 g dijonsenap
  • 5 g salt t
  • Vaniljfrön från två vaniljstänger
  • 350 g jordnöts- eller druvkärnsolja
  • 20 g vitvinsvinäger

Chilisås

  • 35 g olivolja
  • 20 g lök, skalad och finhackad
  • 20 g röd chili, skuren i små tärningar
  • 3/4 msk söt paprika
  • 30 g citronsaft
  • 1 tsk färsk vitlök, finhackad
  • 3/4 tsk finhackad timjan
  • Salt och svartpeppar
  • 10 små humrar
  • Citron

Recept

Vaniljmajonnäs
Blanda ägg, senap, salt och vaniljfrön i en skål. Använd en stavmixer för att mixa ingredienserna väl. Tillsätt långsamt oljan, lite åt gången. När majonnäsen emulgeras, rör ner vinägern i majonnäsen. Täck över och sätt åt sidan.

Chilisås
Blanda alla ingredienserna i en skål, täck över skålen och sätt in såsen i kylskåpet över natten.

Dela humrarna på längden och rensa dem noggrant. För ett spett halvvägs genom dem. Krydda med salt och peppar och pensla dem med olivolja. Pensla chilisås på köttsidan. Placera dem på en varm grill i ca 2 minuter på varje sida. När de är färdigtillagade, tas de av grillen, och läggs på ett fat. Pressa lite citron på toppen, och servera dem tillsammans med vaniljmajonnäsen.