menu

Bok choy med varm miso och ingefärsdressing

Baby bok choy warm miso ginger dressing

Beginner

6 portioner

Ingredienser

Panko- och sesamkrisp

  • 300 g druvkärnolja
  • 15 g panko ströbröd
  • 15g sesamfrön
  • 1 tsk rött misopulver

Miso och ingefärsdressing

  • 60 g lätt miso pasta
  • 20 g sojasås
  • 20 g limejuice
  • 20 g färsk ingefära, skalad och hackad
  • 20 g extra jungfru olivolja

Bok choy

  • 20 g fint salt
  • 6 bok choy, delade på mitten

Recept

Panko- och sesamkrisp
Förvärm ugnen till 180°C. Värm druvkärnoljan till 200°C i en kastrull och stek panko-ströbrödet tills det är gyllenbrunt. Ta av det från värmen och dränera oljan med hjälp av hushållspapper. Sprid ut sesamfrön på ett bakplåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen tills de är gyllenbruna. Blanda panko, sesamfrön och misopulver i en skål.

Miso och ingefäradressing
Häll 40 g vatten i en skål och tillsätt ingredienserna. Vispa ordentligt och ställ åt sidan.

Beredning av bok choy
Blanchera bok choy i ca. 1-2 minuter i 2 liter kokande vatten med salt. Efter blanchering läggs de i en skål med isvatten. Torka och ställ åt sidan.

Förvärm grillen och grilla bok choy tills den har fått god färg. Ta bort den från grillen och tillsätt lite miso och ingefäradressing. Garnera med panko och sesamsmulor.