Beef wellington
Beef wellington
Skriv ut receptIngredienser
Svamp duxelles
- 500 g knappsvamp
- 50 g osaltat smör
- 80 g lök, skalad och finhackad
- 6 g vitlök, skalad och finhackad
- Citron
- Salt och nymald svartpeppar
Örtpannkakor
- 50 g spenat
- 5 g dragon
- 5 g körvel
- 5 g persilja
- 12 g osaltat smör
- 75 g standardmjölk
- 2 stora ägg
- 100 g vetemjöl
- Salt och nymald svartpeppar
- Olja
Förberedelse och tillagning
- 500 g oxfilé
- Olja
- Salt och nymald svartpeppar
- 200 g duxellsvamp
- 5 örtpannkakor
- 1 smördeg
- 1 ägg och lite mjölk vispad ihop
Recept
Champignon duxelles
Skölj svampen och torka dem och hacka dem sedan i en matberedare. Smält smör i en kastrull på måttlig värme, och bryn lök och vitlök tills de är mjuka men inte karamelliserade. Tillsätt svamp och koka tills all vätska från svampen har kokt bort. Öka temperaturen mot slutet. Ta bort pannan från värmen och krydda med citronsaft, salt och nymald svartpeppar. Lägg åt sidan för att svalna.
Örtpannkakor
Skölj spenat och örter och ta bort vätskan med hjälp av en salladsslunga. Smält smör på låg värme och tillsätt örterna. Koka i 3-4 minuter tills de är genomkokta. Ta bort dem från värmen och lägg dem i en matberedare tillsammans med mjölk. Blanda tills blandningen är mjuk. Tillsätt ägg, sedan siktat mjöl och blanda till en mjuk smet. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg lite olja i en 20 cm stekpanna, värm upp och häll smeten i pannan.Fördela smeten så att den täcker hela botten. Vänd efter 45-60 sekunder och fortsätt steka i 45-60 sekunder. Ta upp pannkakan när den är klar. Upprepa processen, smeten räcker till 5 stk.
Förberedande och tillagning
Häll lite olja på oxfilén och krydda med salt. Bryn köttet på grillen på en grillplatta. Omedelbart efter bryning, låt köttet svalna i kylskåp i 5 minuter. Detta förhindrar att köttet tillagas ytterligare. Ta ut köttet ur kylen och sprid ut champignon duxellen runt. Placera filén ovanpå två pannkakor som överlappar varandra. Använd de återstående pannkakorna för att försegla oxfilén. Rulla ut smördegen och lägg köttet och pannkakorna i mitten. Rulla smördegen tätt, klipp av överflödig deg och stäng kanterna helt. Pensla med ägg och mjölk och strö över bergsalt. Sätt i kylen i en timme.
Värm pizzastenen på din Force- eller Furnace-grill i 30 minuter genom att placera pizzastenen på grillen, stäng locket och nå en temperatur på 180°C. När temperaturen har uppnåtts lägger du köttet mitt på pizzastenen ovanpå en bit bakplåtspapper. Stäng locket och grilla i 25 minuter. När ditt Beef Wellington får en fin gyllene färg, ska grillas i ytterligare ca. 10 minuter. Köttets kärntemperatur ska vara 56°C för att vara medium.